Alage flori tari, rigide, cu tulpini de culoare verde-crud, fara pete de culoare.

Odata ce ai ajuns cu ele acasa, pune-le in apa la temperatura camerei si adauga ingrasamant pentru flori taiate in vaze – se gaseste la florarii si are preturi accesibile. Contine trei ingrediente de baza:

– zahar, in forma usor de absorbit
– un acidificator, de tipul acidului citric, care scade pH-ul solutiei
– un agent bactericid, pentru microorganismele care se acumleaza in apa

*“Eu am facut buchetul de mireasa cu o seara inainte de cununie. I-am pus si satinul si tot, dar am lasat toate cozile lungi si l-am pus in apa. Dimineata, am taiat la nivel cozile si gata. o miresica recomanda sa punem florile la frigider, dar nu le-am pus, pentru ca le-am luat in ziua in care am facut buchetul.” – ceatza05*

*“La cununia civila, mi-am facut singura buchetelul. Am cumparat trandafiri, lalele si frezii de la piata de flori si le-am pus in apa cu sare de lamaie (stiu trucul de la o florareasa). Le-am infasurat in folie de bucatarie ca sa nu se desfaca prea mult. Buchetul l-am facut in dimineata cununiei si s-a mentinut foarte bine.” – mirelutza2009*

Nu aseza florile pe televizor sau in apropierea aparatelor de aer conditionat. Taie tulpina cu un cutit in unghi de 45 de grade. Nu folosi cutite cu striatii, nici foarfece de casa, doar cele de gradinarit. Intotdeauna taie din tulpini sub apa.

*“Daca trandafirii au inflorit prea mult:
– taie 3 cm din tulpina
– inveleste floarea in hartie – pentru sustinere
– scufunda in apa in fierbere aproximativ 5 cm din tulpina, pentru 30 de secunde
– taie din nou tulpina
– pune-o in apa rece in intregime pentru minim 2 ore.” – Kalini*

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here