Dacă doar acum câţiva ani vedetele, dar şi miresele fără stea pe Broadway, se băteau ȋn buchete care mai de care mai grele şi mai sofisticate, mireasa acestui an, dar şi a celui ce va debuta peste puţin timp, are un buchet cât mai simplu, care pare mai mult unul realizat din flori sălbatice sau de grădină culese ȋn timpul unei plimbări ȋntr-o zi ȋnsorită.

Citește și: Florile Feng Shui pentru buchetul de mireasa

Astfel, noul trend impune eleganţă şi creativitate şi ne oferă ocazia să ne bricolăm chiar noi buchetul de mireasă, fără să mai fie nevoie să dăm o grămadă de bani pentru “manopera” unei florărese. Iată patru idei de buchet DIY inspirate de cel al Angelinei Jolie, cea mai proaspătă mireasă, care a avut un buchet simplu cu “verdeaţă” şi camelii.

Trandafiri mici, de grădină

Pentru acest buchet ai nevoie de cam 20 – 24 de trandafiri semi-deschişi roz, puţină iarbă decorativă (găseşti ȋn florării) şi panglică verde, ȋntr-o nuanţă similară cu cea naturală, a cozilor de trandafiri.

Este foarte uşor “să bricolezi” acest buchet – taie cozile trandafirilor la aceeaşi dimensiune, aşază frumos iarba printre ei şi leagă buchetul cu aţă pentru a nu se desface. Ţine buchetul ȋn apă cu zahăr peste noapte pentru ca florile să reziste fără “să pălească” ȋntreaga zi de nuntă şi prinde cu panglică buchetul dimineaţa, ȋnainte de a pleca.

Citește și: 9 buchete de mireasa neobisnuite

Cu lalelele şi flori mici, de pădure

Pare un buchet obişnuit, dar este atât de spectaculos datorită combinaţiei de culori şi “texturi” ale celor două flori, plus că este foarte ieftin de realizat. Cumpără din florării mici flori albastre sau ȋnlocuieşte-le cu stânjenei sau liliac şi combină-le cu lalele de un galben aprins, prinde-le pe toate ȋntr-un buchet “neglijent” şi leagă-le cu o panglică simplă, verde ȋnchis.

Buchetul vintage

Este deosebit datorită culorii ansamblului, dar şi datorită creativităţii cu care a fost ales “suportul”, un vechi şi superb mileu legat cu sfoară. Pentru acest buchet ai nevoie de hortensii mici albe (sau chiar verzi dacă găseşti), orhidee verzi, iarbă ornamentală, câteva crenguţe de zmeur sau altă plantă care are frunze mici şi crengi bogate şi câteva crenguţe albe, ornamentale. Cu siguranţă, poţi face rost de mileu de la bunica…

Citește și: Cum sa pastrezi florile proaspete pana la nunta?

Elegant şi clasic

Pentru acest buchet ai anevoie de cam 20 de flori albe şi panglică albă. Este aproape incredibil cât de elegantă este această combinaţie simplă şi aparent “rudimentară”. Este alegerea perfectă dacă ȋţi doreşti ceva “alternativ”, dar care să nu piardă nimic din distincţia unui buchet clasic de mireasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here