Barcelona va fi mereu in topul destinatiilor turistice datorita lui Gaudi si geniului sau de a se inspira din natura in toate creatiile sale. Capodopera lui, Sagrada Familia, a reusit sa mantuiasca Barcelona, un oras considerat pe vremea lui pacatos si sortit uitarii.

Astazi, la mai bine de 80 de ani de la moartea lui Gaudi, impresionanta lui biserica este inca in constructie si estimarile indica 2026 ca fiind anul in care va fi complet terminata.

Pana atunci insa, macaralele care flancheaza cele patru turnuri semete nu te vor impiedica sa te bucuri din plin de splendoarea acestei biserici. Interiorul a fost in sfarsit terminat si impresioneaza prin perfectiunea sculpturilor si a vitraliilor, prin luminile si culorile ireale care se formeaza in fiecare coltisor.

Urmatoarea ta oprire trebuie sa fie Parcul Guell, locul de poveste al Barcelonei cu decoratiuni fantastice, coloane din piatra, casute ca de turta-dulce colorate in cele mai vii culori si multa, multa verdeata. De aici, panorama asupra Barcelonei este superba! In parc se gaseste si casa in care a locuit Gaudi timp de 20 de ani – trebuia sa fie un domeniu privat, dar contele Guell l-a donat orasului.

Renumitele case construite de Gaudi se afla pe bulevardul Passeig de Gracia. Casa Mila, cunoscuta si ca La Pedrera (casa de piatra), este o alta capodopera intrata in patrimoniul UNESCO si nu departe de ea se afla si Casa Batllo.

Pe imensul bulevard La Rambla, printre artisti, cafenele si magazine cu bijuterii te opresti in faimoasa piata La Boqueria si in Piata Placa Reial, apoi iti continui drumul pana in portul vechi. Pe langa yahturi cochete si restaurante pescaresti, aici te asteapta si cel mai mare acvariu din zona mediterana. La marginea Barcelonei se afla dealul Tibidabo cu al sau parc de distractie, pe care n-o sa-l poti epuiza de la un capat la celalalt intr-o singura zi.

– Cost mediu sejur 4 zile (avion + cazare cu mic dejun): 475 euro/ persoana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here