Din ce in ce mai multe cupluri aleg sa ocoleasca cumva vechile obiceiuri privind cadourile de nunta: pachete frumos impachetate, care contin cam acelasi lucru, primite la cununia civila sau in ziua nuntii, ori plicurile cu bani oferite la petrecere (uneori, inmanate direct mirilor).

A aparut o posibilitate care permite mirilor sa se aleaga cu ceva pe gustul lor, iar pe invitati ii scuteste de alergatura si, mai ales, de dilema cu privire la darul potrivit: lista de casatorie/ mariaj.

Tot mai multe magazine au introdus in oferta lor aceasta optiune, in special magazinele de decoratiuni. Obicei importat, lista cu pricina se dovedeste a fi utila si mai inteligenta, dovada fiind numarul crescut de adepti.

Probabil te intrebi „unde mai e surpriza?” E drept ca stii dinainte ce vei primi, insa nu stii si de la cine. In plus, de multe ori, unii invitati vor sa achizitioneze si alt produs din magazin, cu titlu de surpriza. In alta ordine de idei, supriza cea mai mare va fi in momentul in care vei constata ca locuinta voastra de porumbei „cu acte” va fi amenajata dupa bunul vostru plac.

##Alegerea e a voastra
Iata o manevra relaxanta, in conditiile in care pregatirile de nunta va ocupa complet mintea si timpul: ia-ti frumusel de mana viitorul sot si mergeti in magazinele in care stiti ca exista cele necesare locuintei voastre. De cand iti doreai tu farfuriile acelea colorate exact ca bucataria voastra? Sslabe sanse sa le cumperi acum, in prag de nunta, insa le poti primi cadou daca invitatii tai stiu ce iti doresti.

Dupa ce ti-ai facut o idee asupra obiectelor din magazine, intra in scena consilierul de vanzari, care va va oferi detalii despre produse si despre intocmirea listei de cadouri. Ce poate sa contina aceasta? Cam tot ce iti trebuie prin casa: tacamuri din inox, vessela, obiecte decorative de tot felul, accesorii pentru baie si bucatarie, corpuri de iluminat, piese de mobilier, lenjerie de pat, prosoape, perne, draperii etc.

Obiectele alese de voi vor fi rezervate chiar daca la momentul achizitionarii aceste produse nu se mai gasesc spre vanzare. Nu trebuie sa va faceti griji in privinta preturilor – unul dintre obiectele alese de voi, o masa de mobilier, de exemplu, va poate fi achizitionata de mai multe familii de invitati. Trebuie, totusi, sa alegeti si produse mai ieftine, astfel incat invitatii sa aiba posibilitati variate de a alege.

##Cate obiecte puteti alege?
In functie de preturi, se pot pune pe lista tot atatea produse cate invitatii ati oferit. Daca se intampla sa mai ramana o parte dintre ele „nebifate”, pot fi pastrate sau rezervate o vreme (poate le veti cumpara chiar voi dupa nunta, pentru ca listele nu se inchid in ziua nuntii, decat la cererea voastra expresa).

Daca v-ati „subestimat” invitatii si lista se epuizeaza inainte ca toti sa fi avut posibilitatea de a alege un cadou, cei de la magazin va vor anunta sa veniti sa completati lista. Te intrebi cum vor afla oaspetii vostri unde se gaseste ce va doriti? Foarte simplu, in momentul cand incepeti sa distribuiti invitatiile de nunta, lista va fi deja deschisa, iar cartea de vizita a magazinului se va afla in plic (daca aveti liste la mai multe magazine, ar fi bine sa existe un singur cartonas pe care sa fie trecute datele de contact ale acestora).

Cu siguranta va fi ceva nou pentru unii dintre invittai, de aceea ar fi indicat ca tu si iubitul tau sa va fabricati un discurs elegant pe care sa-l sustineti; ei trebuie sa inteleaga faptul ca ii invitati din placere si ca ati prefera varianta cadoului decat pe cea a plicului cu bani. Fireste, daca doresc sa va ofere o suma de bani, nu e cazul sa insitati…

##Avantajele de baza
Un mare avantaj al listei de mariaj e faptul ca nu exista o limita privind valoarea produselor rezervate pentru a deschide lista. In plus, mirii au posibilitatea sa devina client preferati ai magazinului, beneficiind apoi de discounturi importante. Un alt avantaj e modul in care mirii intra in posesia cadoului. Cand lista este inchisa, magazinul asigura transportul gratuit al pachetelor la domiciliu in ziua convenita impreuna cu voi. Astfel e usurata si sarcina invitatilor, care nu vor mai avea grija cadoului, singura lor misiune fiind ca, in momentul cumpararii darului, sa lase o carte de vizita (pe care o veti gasi in pachet) sau sa ataseze o felicitare in care se vor semna.

##Un plus de eleganta
Iata o idee draguta pentru a multumi oaspetilor pentru cadoul pe care tocmai l-au cumparat: cand comandati invitatiile de nunta, cereti firmei respective sa faca si un set de cartonase in ton cu invitatia – poate chiar cu poza voastra – in care sa le adresati invitatilor cateva cuvinte de multumire. Lasati cartonasele cu pricina la magazinul unde ati deschis lista de mariaj, iar in momentul in care un invitat va cumpara produsul consilierul din magazin ii va inmana cartonasul de multumire.

##Cat priveste invitatii de departe…
Multi invitati care vin din alte parti ale tarii sau lumii vor sosi la nunta abia cu o zi inainte de eveniment, caz in care nu prea au cum sa acceseze lista de mariaj. Aceasta problema poate fi remediata de un apropiat (din familie, eventual) care va opta pentru un obiect mai scump, la care vor participa finanicar si cei care locuiesc in alte orase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here