Pretoria, capitala administrativa a Africii de Sud, are un nivel de criminalitate sporit, dar aici nu ramai decat o noapte inainte de a merge spre adevarata Africa de Sud, reprezentata de Kruger National Park si de Oceanul Indian.

Lasi in urma casele din zonele rezidentiale cu garduri inalte, compacte, cazemate inconjurate de sarma ghimpata, impusa de societatile de asigurari.

Parcul Kruger este o rezervatie de elefanti, crocodili, girafe, rinoceri, hipopotami si lei printre care te poti deplasa cu masina. Limita de viteza este de 50 km/ ora si nu ai voie sa iesi din masina.

Cele mai interesante sunt escapadele pe jos in savana, impreuna cu ghizi experimentati si inarmati. Rinocerii albi fug, iar cei negri se apropie de oameni, fiind mai agresivi. Hipopotamii lenevesc la soare pe malul unui lac, zebrele te studiaza curioase. Noaptea, animalele se aud peste tot si este greu sa adormi, cel putin in prima noapte petrecuta pe taram african. O ultima oprire ar trebui sa fie la Sodwana bay de la Oceanul Indian, pentru a face snorekeling. De aici, te vei puta intoarce inapoi la Pretoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here