Traditiile de nunta cel mai simplu de adoptat sunt acelea pe care ne-am obisnuit sa le vedem prin filme. Hai sa le exploram impreuna!

Ceva vechi. Toate iubim si apreciem lucrurile mostenite de la parinti si bunici. Poti sa te folosesti de aceasta traditie ca sa porti in ziua nuntii o bijuterie care i-a apartinut mamei sau bunicii tale, sau unei rude a viitorului tau sot. Ele se vor simti onorate ca faci acest gest frumos si te vor aprecia mai mult. In plus, scazi de la buget o cheltuiala semnificativa…

*Citeste si: [6 reguli pentru o nunta cu buget redus][1]*

Ceva nou. In acest caz este usor de ales un accesoriu care sa fie acel „ceva nou” si deosebit care sa simbolizeze noul tau statut de sotie si viata de femeie casatorita. Sau, mai frumos, ai putea primi un cadou surpriza chiar in ziua nuntii de la [domnisoarele de onoare][2] sau de la cineva din familie care iti cunoaste gusturile si care va avea astfel ocazia sa iti faca o surpriza placuta.

Ceva imprumutat. Sigur ca aceasta traditie te va bucura fiindca este pretextul ideal sa imprumuti colierul acela ridicol de frumos al prietenei tale, pe care altfel nu ai fi avut curajul sa i-l ceri. Trebuie sa te hotarasti din timp care va fi acel „ceva imprumutat” si sa stii sigur si ca il vei primi pana in ziua nuntii.

*Citeste si: [Cele mai raspandite traditii si superstitii de nunta][3]*

Ceva albastru. Florile din [buchetul de mireasa][4], pantofii, pietrele bijuteriilor sau o jartiera… cu siguranta ca nu va fi prea dificil sa stabilesti impreuna cu domnisoarele de onoare care va fi acel „ceva albastru”. Poate fi chiar micul vostru secret.

Aruncarea jartierei. Aceasta traditie se potriveste mai bine miresicilor indraznete, mai ales ca implica si obiceiul ca mirele sa scoata jartiera cu dintii. Nu strica sa repetati momentul de cateva ori acasa.

*Citeste si: [7 lucruri de facut in ziua dinaintea nuntii][6]*

Dansul mirilor. Aceasta traditie e foarte des intalnita si la nuntile autohtone, la inceputul serii. Petrecerea incepe cu dansul mirilor pe o melodie special aleasa de acestia si carora se alatura apoi si nasii, parintii si restul invitatii. Unele cupluri iau lectii speciale de dans pentru acest moment, asa ca daca iti doresti si tu asta, nu uita sa planuiesti totul din timp.

Aruncarea buchetului de mireasa. Este o alta traditie populara si la noi, care este pe placul domnisoarelor de onoare. Daca totusi tii prea mult la buchetul tau si vrei sa-l pastrezi tu ca amintire, poti sa faci un buchet special pe care sa il arunci domnisoarelor dornice de maritis.

*Citeste si: [Cum sa prinzi buchetul miresei][7]*

[1]: https://www.miresici.ro/articole/6-reguli-pentru-o-nunta-cu-buget-redus
[2]: https://www.miresici.ro/articole/cum-sa-iti-alegi-domnisoarele-de-onoare
[3]: https://www.miresici.ro/articole/cele-mai-raspandite-traditii-si-superstitii-de-nunta
[4]: https://www.miresici.ro/articole/buchetul-de-mireasa-in-functie-de-corpul-tau-rochia-ta-si-locatia-nuntii
[5]: https://www.miresici.ro/articole/cum-sa-iti-alegi-domnisoarele-de-onoare
[6]: https://www.miresici.ro/articole/7-lucruri-de-facut-in-ziua-dinaintea-nuntii
[7]: https://www.miresici.ro/articole/cum-sa-prinzi-buchetul-miresei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here