Postat de
symynablue
Am vazut acest topic si, pentru ca sunt in domeniu, m-am gandit sa va scriu care sunt principiile unui machiaj de mireasa reusit atat pentru vizionarea de la apropiere, fata in fata, cat mai ales pentru fotografiile care vor ramane peste ani si care trebuie sa arate superb.
Foarte importanta este o baza de machiaj cu efect de matifiere, pentru ca ea face fondul de ten sa adere mai bine si sa arate proaspat chiar si dupa ce au trecut ore si tenul se incalzeste, transpira etc. Fondul de ten, potrivit voua, pentru tipul de ten, cat de natural sau cu putere de acoperire mare, dupa nevoi. Neaparat o pudra buna. Cu efect de matifiere. Sigur ca ne plac iluminatoarele si stralucirea, dar trebuie avut in vedere faptul ca in poze o pudra iluminatoare nu mascheaza probleme tenului, ba chiar le scoate in evidenta si, mai rau, arata ca si cum ai fi transpirat, adica foarte lucios. Matifierea este cea mai buna solutie si este si folosita in pozele profi cu modele de rochii de mireasa. Am sa atasez si o poza care arata cat de natural si mat arata machiajul lor. La machiaj, mana libera pentru ce va place, referitor la culori. Aici nu pot sa impun nimic, nu ca as vrea, dar difera gusturile. Doar un sfat: orice culoare folositi, de ex la buze, incercati un pigment ceva mai tare. Nu mult, dar putin mai intens, pentru ca in poze se vede mai stearsa culoarea. Inca ceva care arata f bine in poze este conturarea usoara a fetei, sculptarea pometilor si mandibulei, pentru ca la pozele cu blitz, lumina va acapara toata fata si nu se vor distinge umbre, fata va arata putin ca o placinta..haha.. not funny..
Cu rimelul, toate stiti ca e bine sa fie waterproof, just in case.., dar stiati ca va parea mai intens negrul si albul ochilor va parea mai alb, daca rimelul are si o tenta de indigo? Culorile mai reci, cum e negrul cu reflexii indigo par mai intense in fotografie, dar si in realitate.
Apropo de culori si tente, alegeti culori cu tente mai calde, pentru ca in poze tot ce e rozaliu pare si mai roz. Poate fi ok pentru buze, dar pentru ten nu.
Sper ca v-am ajutat si iata fotografiile: