Cafea...cappucino...ceai

ayana2010
29 Aug 2006, 21:45
cafe alpine rucksi
cafe frappe taja
cafe frappe jasmine
cafe frappe by_malina_iuga
cafe Royale rucksi
cappuccino jasmine
cappuccino compact
carribean coffee rucksi
ceai andana
irish coffee rucksi
Taja
20 Sep 2007, 09:42
Prapadeala:x mii de scuze pt reteta de frappe, am cam incurcat borcanele am uitat niste chestii esentiale:D deh, ma grabeam:D
deci:
Frappe
pe fundul unu pahar inalt se pun doua degete de lapte rece si un cub de gheata. peste se pune un glob de inghetata de vanilie. in shaker se pune o cafea scurta, doua pliculete de zahar, 10 ml de rom, si 3-4 cuburi de gheata. se amesteca bine in shaker pana nu se mai aud cuburile de gheata. se toarna in pahar si deasupra se orneaza cu frisca si topping de caramel.
Jasmine
15 Dec 2007, 12:16
Cappucino made at home:
Incalziti(fierbeti) un pahar de lapte si amestecati-l cu putin zahar pudra cu mixerul(sau aparatul special pentru spuma-un tel mic special-am vazut la Ikea) pana se face multa spuma.Puneti laptele cu spuma in ceasca de cappucino/cafea apoi turnati cafeaua si decorati cu cacao sau scortisoara pentru mai multa aroma. Puteti sa puneti si un strop de lichior de migdale pentru a incerca ceva nou.... Enjoy it!!! :*

Am uitat sa mentionez.....se savureaza cu un biscuit cu migdale(pricomigdale).
RUCKSI
12 May 2008, 12:10
Nu stiu altele cum sunt ( vorba lui Creanga ), dar eu daca nu beau dimineata o cana mare de cafea, nu am o zi buna.
Stiu ca sunt " n " feluri de retete, de moduri de pregatire a cafelei...unele incercate, unnele auzite...unele vazute si ramase gandul la ele.
De obicei, prefer cafeaua neagra, fara zahar. Eventual putin lapte.
Dar am baut la cineva, o cafea " crema"...cumva frecata cu lapte si o lingurita de cappucino....si apoi putina frisca....yami-yami !

Cum pregatiti...preferati cafeaua ?~! ~o) ~o)

Cateva retete....
Retete de cafea

1.Cafe Alpine

30 de cl de Schnaps
Cafea
Frisca

Mod de preparare

Amestecati toate ingredientele si adaugati frisca deasupra.

2. Cafe Royale

Un cub de zahar
Brandy
Cafea

Mod de preparare

Dizolvati cubul de zahar intr-o lingurita de brandy. Aprindeti-o, iar cand flacara se stinge, turnati ce a ramas in lingurita in cafea.

3. Carribean Coffee

30 de grame de Rom negru
20 de grame de Tia Maria
Cafea
Frisca

Mod de preparare
Amestecati toate ingredientele si apoi adaugati frisca pe deasupra.

4. Irish Coffee

40 ml. de Whiskey irlandez
15 ml. de Kahlua
Cafea
Frisca
Crema verde de menta
Turnati Whiskey-ul si Kahlua peste cafea, adaugati frisca pe deasupra, peste frisca se pune crema verde de menta, iar peste toata compozitia se adauga o cireasa.
Aceasta este o versiune de reteta de Irish Coffee folosita mai ales in Statele Unite ale Americii

Compozitia

45 ml Whishey Irandez
Doua lingurite de zahar
Cafea fierbinte
Frisca
Jasmine
12 May 2008, 13:01
Cafe Frappe
Cafea/ness
Zahar
Inghetata
Lapte
Se bate intr-un shaker cafeaua/nessul cu zaharul si cateva cuburi de gheata pana se topeste gheata.Intr-un pahar se pune inghetata de cacao,cafeaua batuta bine(se face spuma) si se completeaza cu lapte.Puteti pune si putin lichior de cafea sau amaretto.Iese delicios.Cui ii place poate pune si frisca deasupra.
dandelion
13 May 2008, 11:18
Eu nu pot sa imi incep ziua fara o cana mare de ceai :)
De obicei Lipton sau Greenfield - negru sau verde. Acum beau greenfield - green melissa - pun un pliculetz intr-un ceainic din acela mic, cu sita, torn apa clocotita peste, las cam 3 minute asa, dupa aia torn in cana, plus doua lingurite de zahar si e gata! nu imi place sa las f mult plicul de ceai in apa pt ca devinea prea tare ceaiul, si parca il si simti asa mai aspru cand il bei..
Jasmine
13 May 2008, 13:56
Fetelor de prin Marea Britanie(sau care stiti), care sunt ceaiurile ce se beau cu lapte si care se beau cu lamaie????
cinezee
13 May 2008, 14:19
Jasmine eu stiu de la o araboaica ,ce a stat ani de zile prin londra ca : ceaiurile negre se bea cu lapte ( eu asa beau de foarte multi ani ) si ceaiurile aromatice si sau cele verzi /albe simple sau cu lamaie si miere
ryanaro
13 May 2008, 15:09
sunt mare fana cafea, ceai, cappuccino, dar nu cred ca este clara diferenta intre cappuccino si cafea, sau espresso mai bine zis. in romania (ca si aici) exista un praf la plic incorect denumit cappuccino. cappuccino este un espresso cu lapte si crema si are continut identic de cofeina ca si espresso. :-B

la noi in familie r imi face cafeaua in fiecare dimineata :x (el nu bea cafea). inainte foloseam spre rusinea noastra un tassimo :">, dar acum, ca niste cafegii seriosi ce suntem, avem o gaggia classic. :D

legat de ceai, mie mi place ceaiul numai ca experienta. adica sa merg la o ceainarie si sa incerc diverse arome o:-). in rest mai beau ceai cand sunt bolnava, sa ma hidratez. ;;) ca niste englezi veritabili, socrii beau cate 10 cani de caciula pe zi :D
mayday
13 May 2008, 15:18
Discutia voastra imi aminteste de o prietena care s-a suparat foarte tare pe un chelner cind ea a cerut capuccino si el i-a adus cafea vieneza... tot ea mi-a explicat ca in capuccino e spuma de lapte, iar in cafeaua vieneza frisca!:D
ryanaro
13 May 2008, 15:22
in mod traditional englezii beau tot cu lapte =)) si caaaaat mai mult zahar :))
ryanaro
13 May 2008, 15:23
Diana si Miruna radeau de minte in Amsterdam ca ele beau espresso si eu beam ditamai latte =))
BY_MALINA_IUGA
16 May 2008, 17:41
un frappee de sezon...6lg ness, 4 lg zahar, 2 lg frisca, 10 capsuni , 3 cuburi gheata. Se baga la blender si iese o bunatate:">
Ioana85
16 May 2008, 17:46
Corect! Iar daca nu e scris in meniu, ar face bine sa ma intrebe. :D
Ritzi
16 May 2008, 17:49
mi-ati facut pofta si mi s-a pus pata..o sa imi iau un shaker [-(
Ioana85
16 May 2008, 17:52
Sunt putine locurile unde mai gasesti tampenia aia de cappuccino la plic... in general este facut la espressor si adaugata spuma de lapte.



Pls, spune-mi si mie care e diferenta intre cele doua... oricum, spre jena mea de cafengioaica, n-am auzit de niciunul dintre aparate. :"> Ma intreb daca se gasesc la noi.
otilix
17 May 2008, 00:09
eu beau o cana de lipton-earl grey in fiecare dimineata, de fapt cam la o ora dupa ce am baut cafeaua de dimineata ( vb vine de dimineata ca poate fi si la 10,11 sau abia 12, depinde de cum imi lasa bebelina timp), iar seara beau o cana fie de lipton-african dream, fie lipton-green tea. cu o lingurita de miere si 2 felii de lamaie.
otilix
17 May 2008, 00:15
din cate stiu eu tassimo e un coffee maker, un fel de filtru de cafea, gaggia e un espressor. asa e? eu visez la un espressor saeco....
ryanaro
17 May 2008, 13:25
da, corect. saeco este firma sora gaggia. ;))
BDiana
19 May 2008, 11:07
Tassimo este tot un espressor, insa unul in care poti pune numai cafeaua facuta de aceeasi firma. (Si Nespresso face un aprat asemanator). Nu are cupa in care pui cafea pudra ca la un espressor clasic, ci se cumpara capsule (ca in poza) care se pun in masina. In functie de tipul capsulei, cafeaua iese mai scurta sau mai lunga, mai tare sau mai slaba (cantitatea de apa poate fi controlata si manual). Exista si capsule de ceai, de ciocolata calda sau de lapte (ca sa-ti faci cappuccino).

Evident insa, daca esti un mare cunoscator intr-ale cafelei, limitarea aceasta la tipurile de cafea produse de firma Braun (sau Nespresso) este suparatoare, si este recomandabil un espressor clasic.

Noi avem un Tassimo si suntem foarte multumiti, cafeaua este suficient de buna pt. cat ne pricepem. :) Esentialul este a ne treseasca dimineata. :)Singurul lucru care nu-mi place e ca nu se recicleaza capsulele, si-mi pare rau sa arunc atata plastic. As fi preferat un Nespresso: capsulele lor fiind din ALU sunt 100% reciclabile.
ryanaro
19 May 2008, 12:05
dee, ati putea incerca gama caffitaly de la gaggia, care merge pe acelasi principiu de capsule dar e o mai mare varietate. :)

in alta ordine de idei, classic al nostru, care e ceea ce zice ca e (clasic), merge si cu un fel de pliculete ca de ceai (dar de cafea) si cu cafea macinata varsata.

http://www.gaggia.uk.com/pods.htm
BDiana
19 May 2008, 12:47
dee, ati putea incerca gama caffitaly de la gaggia, care merge pe acelasi principiu de capsule dar e o mai mare varietate. :)

in alta ordine de idei, classic al nostru, care e ceea ce zice ca e (clasic), merge si cu un fel de pliculete ca de ceai (dar de cafea) si cu cafea macinata varsata.

http://www.gaggia.uk.com/pods.htm
Am uitat sa pun poza la mesajul anterior. Capsulele de Tassimo arata asa:
http://www.tassimo.ca/tassimo/images/caen1/pictures/the_tdiscs.jpg

Cele de la Nespresso arata asa:
http://www.gadgetspeak.com/content/images/nespresso-system-capsules.jpg

Iar cele de la Caffitaly asa:
http://www.caffitaly.com/imgs/capsule_offerta.png

Din pacate sigur nu merg in Tassimo... :-w
ryanaro
19 May 2008, 12:49
pai si noi am avut tassimo :D. iti sugeram sa ti iei alt aparat adica :)>-
BDiana
19 May 2008, 13:00
Aaaa, nici gand! :D
Imi ajunge asta.. In CH se gasesc 12 discuri diferite, iar eu beau de obicei espresso / cappuccino / sau din aia cu save the rainforest, daca vreau sa ma simt om bun :) Nu as da banii pe un aparat nou pt. ca nu suntem asa mari cafegii (iar de cand m-am lasat de fumat cu atat mai putin).
higgs
29 May 2008, 13:22
In weekend am fost in Trieste la o nunta si am invatat ca in Trieste a comanda cafea este cu totul diferit, chiar comparativ cu Italia.

Nero cafea neagra, cum o numeste o prietena "the pure coffee, the one and only. If you are scared of the truth, try the " Lungo "". (un fel de expresso)
Ristretto , versiunea concentrata :)
Goccia , orice cafea cu un "drop" de lapte in mijloc.
Capo , un fel de cappuccino insa mult mai mic ;)) Citez iarasi din mesajul prietenei:
" " Capo ", is the cappuccino of Trieste. Is where the art comes in. It has nothing to do with the cappuccino you can fine everywhere else in Italy (foresti). This is the most difficult to order, because it can be: ristretto, lungo, decaffeinato, special (with some cocoa powder on top), poca schiuma(a little of foam), tanta (a lot of foam), tanta special (a lot of foam and the cocoa powder on tom), in B (bicchiere = a small glass), that can be caldo or freddo (warm or cold glass)."
compact
26 May 2009, 14:25
bine ca am dat un seach inainte a de a face topicul "retete de cafea"...puneam moderatorii la treaba ;))

asa...am cumparat o carte de retete de cafea si aseara am facut un capucino <:-P

o sa pun reteta (poze nu am facut :( )
pt 2 persoane:
50 gr ciocolata menaj alba
200 ml lapte
200 ml cafea fierbinte
fulgi de ciocolata alba

se topeste ciocolata, se amesteca cu cafeaua si se toarna peste laptele cald. se orneaza cu fulgi de ciocolata :D
Copyright Miresici.ro © 2014
Powered by SEFArchive (Version: 0.0.2)