Acte la vanzare-cumparare si dupa

ioanalivia
3 Jan 2008, 14:57
Buna fetelor!
Am reusit sa ne luam o locuinta :)>- si acum ne lovim de actele care trebuie facute pe numele nostru.:-\ [-o< Ma puteti ajuta sa stiu ce etape si ce acte sunt necesare pt a avea contract cu electrica, gaz, declaratii la fisc..etc ? Va multumesc!o:-)
Milagros
3 Jan 2008, 16:24
Buna idee, si eu as vrea sa stiu. :)
finica
4 Jan 2008, 08:44
Pai cred ca in primul rand va trebuie actul de vanzare-cumparare care sã ateste cã spaþiul locativ este pe numele vostru. Apoi, din câte stiu, cu contractul de vanzare-cumpãrare ºi cu actele de identitate se merge la gaz, la electrica, la circa financiarã ºi se face cerere pentru deschidere de conturi (contracte). Ca sã vã puteþi trece pe numele vostru, foºtii proprietari ar trebui sã facã închiderile de contract la renel ºi la gaz, ca apoi sã vã facã vouã contracte noi. Cam asta e.
ioanalivia
4 Jan 2008, 11:55
Multumesc frumos Finica! :*

Astazi am fost la Finante si am declarat apartamentul\:D/ . Aici am avut nevoie de:

- Copie dupa contractul de vanzare-cumparare
- Copie dupa buletin (al unuia dintre noi -indiferent care)
- Declaratie tip completata acolo

Am primit nr. de inregistrare iar impozitul il vom putea plati abia la sfarsitul lunii.:>

Urmeaza sa mergem luni la electrica (la trasncrieri contracte abia pe 7 incep) sa incepem si acolo demersurile.#:-S

Va tin la curent cu etapele pe care le parcurg eu...asa poate reusesc sa ajut si eu alte miresici care si-au cumparat un cuib ;)) :) >:D<
Milagros
4 Jan 2008, 12:54
Dar stii cumva cum se procedeaza in cazul in care noi semnam contractul de vanzare-cumparare acum in ianuarie dar pana in aprilie tot vechii proprietari locuirsc acolo? Cine plateste impozitul? Si cand schimbam contractele la utilitati?
finica
4 Jan 2008, 14:50
Pai, nu stiu cu exactitate, dar, impozitul ar trebui sa il plateasca ei, macar pe primul trimestru daca tot stau acolo (desi nu e o suma prea mare). Oricum, ei trebuie sa mearga la circa financiara sa ceara inchiderea "rolului" pe care il au acolo, pentru ca voi sa va puteti deschide un "rol" nou la acea adresa. Referitor la celelalte contracte, acum depinde de cum v-ati inteles cu ei, depinde de ce anume platesc ei in perioada de habitatie. Oricum, asa cum spuneam si mai inainte, ca sa va puteti face voi "deschiderea" (asa se spune de obicei) la gaz, lumina, etc., trebuie ca ei sa faca "inchiderea". Ar trebui sa discutati cu ei, acum cat mai stau in apartamentul vostru, sa mearga si sa faceti impreuna inchiderea, respectiv deschiderea contractelor. Si civilizat ar fi, chiar daca treceti contractele pe numele vostru, ca ei sa isi plateasca singuri consumurile din aceasta perioada de habitatie. Cam asta ar fi ...
Milagros
4 Jan 2008, 14:59
Oricum, in perioada de habitatie e clar ca ei vor plati ceea ce consuma, asta se va specifica si in acte. Vom avea noi si o discutie pe aceasta tema cu ei. Merci mult de raspuns. :*
finica
4 Jan 2008, 15:06
Cu placere. Tineti-va de ei sa mearga sa isi faca "inchiderile" la gaz, la curent, caci daca pleaca va fi mai greu sa dati de ei. Mult succes.
Milagros
4 Jan 2008, 15:27
Asa vom face ca nu am chef sa avem dureri de cap inutile. ^:)^
finica
4 Jan 2008, 16:35
Nu e neaparat o urgenta inchiderea / deschiderea acestor contracte, dar cel mai bine e sa fie facute din timp
anamaria1
4 Jan 2008, 22:41
Kestia asta cu inchiderea rolului la circa financiara de catre vechii proprietari e adevarata?

Cand mi-am inscris dreptul de proprietate la circa fin pe ap pe care l-am cump mi-au cerut contractul de vz cump dar nu mi-au spus ca vechii proprietari tre sa mearga sa-si inchida rolul.

Eu am presupus ca din mom ce vad contractul de vz cump e clar ca vechii proprietari nu mai au drept pe apartament si atunci "rolul" lor se inchide automat.Voi cum stiti?
Milagros
5 Jan 2008, 09:19
Mie cineva mi-a zis aseara ca de fapt nu inchid vechii proprietari contractele ci pur si simplu se face un transfer de date, adica te inscrii tu ca si nou proprietar in continuarea contractului respectiv. Sper ca m-am facut inteleasa. ^:)^
Eleny
5 Jan 2008, 22:51
vechii proprietari nu merg la circa financiara sa "inchida rolul", noul proprietar are obligatia sa mearga la circa financiara cu contractul de vanzare cumparare si sa faca trecerea pe rol.
Milagros
6 Jan 2008, 12:59
Super, chiar azi am discutat cu cuplul de la care cumparam noi ca inchiderile si redeschiderile costa, normal ca ne convine mai mult sa facem un transfer de proprietar si asa mi se pare si logic.
anamaria1
6 Jan 2008, 20:15
asa stiam si eu.....dar m-a bagat in ceatza o postare de aici de pe site...:-p
ioanalivia
8 Jan 2008, 19:30
Ieri (07.01) am fost la electrica si am anuntat ca am cumparat apartamentul;)).

Am avut cu noi (dar le-am primit inapoi cu un nr scris pe contract):
-copie CI
-copie act vanzare-cumparare
-factura electrica(pe zero pt ca vechii prop. au anulat abonamentul de 2 ani)

Pe data de 11 (vineri) vor veni sa ne monteze contorul iar apoi pe 15 (marti) vom merge sa semnam contractul.;-)
[-XVa trebui sa platim taxa de contract (aprox.30lei) si sa avem actele de mai sus impreuna hartia care ne-o vor da cei care monteaza contorul.
MeMyself
26 Feb 2008, 13:38
Fetelor, ce acte trebuiesc incheiate la achizitionarea unui teren? Si la ce trebuie sa fim atenti? De unde putem afla toate datele?Ma refer daca trec sau nu conducte pe sub pamant, ce proiecte sunt in zona...etc.
AnaM
27 Feb 2008, 01:59
Sa raspund si eu, ca tot sunt din Iasi (pt. Shery):

Am fost la E-On Gaz, E-on Moldova si RAJAC (nu stiu daca trebuie la RAJAC, noi am cumparat o casa. Mentionez ca noi am cumparat-o de la o persoana juridica). Either way, eu o sa zic la toate.

La toate institutiile de mai sus va trebuie o copie contract de vanzare-cumparare a apartamentului si o copie C.I. a unuia dintre proprietari (sau al proprietarului, daca este unul; poate oricine sa faca transferul, dar doar proprietarul se duce sa semneze contractele, dupa 10 sau 30 de zile, depinzand de institutie).

La E-on gaz: vanzatorilor le trebuie contractele vechi + procesul verbal. Daca nu are procesul verbal, trebuie sa palteasca o taxa de 30 ron, ca sa-l scoata ei din arhiva lor si sa faca o copie. Daca apartamentul are centrala, vanzatorul citeste contoarul si declara indicele, i se face factura si plateste ce mai are de plata. Cumparatorul, din cate tin bine minte, nu plateste nimic pentru transcrierea contractului.

La E-On Moldova (care e in acelasi sediu cu E-On gaz, in spatele blocului de langa Moldova Mall), ai nevoie de doua copii ale contractului V-C + doua copii ale C.I., pt ca se fac doua dosare. Vanzatorul, la fel, se prezinta cu indicele foarte recent si plateste, calculandu-se si regularizarile. Cumparatorul plateste o taxa de 12,7 ron parca, pentru transcriere.

La ambele E-On vi se va cere sa reveniti in 30 de zile pentru semnarea contractelor.

La Rajac Vanzatorul depunde o cerere la registratura si plateste ce mai are de plata. Cumparatorul, la fel, se prezinta cu copie CV si C.I., si va fi rugat sa revina in o saptamana-10 zile sa semneze contractul.

S-ar putea sa mai fi omis ceva, nu stiu... Daca nu ati inteles ceva, intrebati-ma, s-ar putea la ora asta sa nu fi fost atat de coerenta :D

P.S. Mentionez ca n-am fost la nici o circa financiara, nimic. :)
enjoythesilence
27 Feb 2008, 02:20
din cate stiu detalii despre proiectele zonale si situatia efectiva a terenului poti afla de la primaria respectivei localitati/sector.
AnaM
27 Feb 2008, 02:33
Pai vanzatorul ar trebui sa aiba o schita realizata de un topograf a terenului, si pozitionarea in zona a parcelei, cu numar de inregistrare.
Presupun ca in afara de contractul de vanzare-cumparare, nu stiu ce act ar mai trebui incheiat. Daca in zona sunt utilitati la care este bransat terenul, faceti transcriere de proprietari la institutiile aferente, daca nu, voi trebuie sa va interesati de bransare, la fel, la institutiile aferente, cu contractul de vanzare-cumparare si copie a CI proprietar.

Trebuie sa fiti atenti la calitatea solului (un studiu geo ajuta extrem de mult, daca nu sunteti siguri de rezistenta la alunecari de teren), si sa nu fie mlastinos. De asemenea, un teren in jurul caruia nu s-a construit excesiv e bine-venit, mai ales daca parcela e pozitionata pe un deal, pentru ca construirea excesiva de cladiri shubrezeste rezistenta dealului. Existenta copacilor plantati ajuta la rezistenta la alunecari a dealului.
De asemenea, e preferabil ca in zona sa nu fie stalpi dintr-aia electrici super mari (ramificati).

Daca imi mai vin idei, va zic :)
Fluturas
27 Feb 2008, 08:27
Neaparat facut studiul geo !
Une anume vreti sa cumparati ? Poate stie al meu mai multe detalii despre zona ...
Milagros
27 Feb 2008, 09:28
Multumesc mult, Ana! Pupicei!
MeMyself
27 Feb 2008, 10:04
Stiudiul geo cine il face? Ma gandeam si eu la asta, dar nu stiu unde sa ma duc sa-mi faca stiudiul. Stiu ca trebuie neaparat, pt ca am auzit de niste terenuri care au avut probleme.
Terenul e langa Petrochimie, Flutu! Cam naspa pozitia, intr-adevar. Adica e in Bradu, exact langa Petrochimie (la monument, dc stii , faci stanga si ajungi la niste tunele dezafectate). Azi o sa aflam de la Primarie ce proiecte sunt in zona, dar nah..trebuie sa aflu cat mai multe. Plus ca azi trebuie sa-l sunam pe om sa-i zicem daca luam sau nu.
AnaM
27 Feb 2008, 10:38
Cu mare placere! Am uitat sa zic ca nu dureaza mult, 10 min max de utilitate (asta daca nu prindeti coada, dar nu cred...)
finica
27 Feb 2008, 11:04
Ana, spune-mi te rog, ce casã ai cumpãrat, în ce zonã ºi cu cât. Mulþumesc anticipat.
AnaM
27 Feb 2008, 11:24
Toma Cozma, 350 mp teren, Casa cu P+1+M, 220 mp utili, din 1997, am platit 250.000 euro (initial cerusera 300.000 dar am un sot care stie sa negocieze de mama focului :) ).
Casa are la parter: Living, bucatarie si debara (pe care le vom transforma in dining si loc de gatit), birou, la etaj 3 dormitore si baie (un dormitor va fi dressing), iar mansarda este amenajata, dar nu e compartimentata (e ca un living imens) + o baie mica. Acum schimbam acoperisul (avea tigla Ceramica, dar sotului nu-i place, multa era fisurata), punem termosistem, modificam baile si bucataria, tre sa aranjam gardul... Cel mai devreme terminam in mai... Si bani.. nu mai spun cati trebuie investiti, ca schimbam si toata tamplaria si usile casei cu termopan din lemn masiv...
finica
27 Feb 2008, 11:34
Mulþumesc pentru rãspuns Ana. Wow ... 250.000 euro http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020120.gif ! mi se pare cam mult ... dar cine are de unde ... eu speram cã ai gãsit ceva mai "rezonabil"
AnaM
28 Feb 2008, 11:30
Mulþumesc pentru rãspuns Ana. Wow ... 250.000 euro http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020120.gif ! mi se pare cam mult ... dar cine are de unde ... eu speram cã ai gãsit ceva mai "rezonabil"

Ce-am gait mai ieftin necesita reparatii capitale (case din anii '50).
In schimb, preturi bune si case frumoase am gasit la Popasul Pacurari. Bucium mi se pare prea departe...
finica
28 Feb 2008, 11:33
Off topic ... eu nu-mi doresc o casã mare (circa 120 mp) ºi asta pentru cã nu dispun de finanþe (80.000 - 90.000 euro, maxim) iar cu banii ãºtia e cam greu de gãsit ceva ...
AnaM
28 Feb 2008, 11:37
Initial, si noi tot asta ne-am dorit, ceva pana in 150 mp, dar sotul s-a indragostit iremedibil de casuta asta, si n-am avut ce sa fac :) plus ca e f misto si zona...
denisamadalina
10 Mar 2008, 12:46
Inainte de a deveni "nou proprietar" in Bucuresti, tre sa vindem un apartament din Targoviste... Sa inteleg ca va trebui sa mergem si noi la furnizori sa ii anuntam ca am vandut? (cand vom fi vandut)
Ma rog la noi e un pic mai complicat, deoarece contractele sunt pe numele tatalui meu, care a decedat, iar eu cand am facut succesiunea nu am facut schimbare de proprietar la furnizori, am fost doar la cei de la finante... :-s
finica
10 Mar 2008, 13:55
Te cred, Ana ... norocul vostru cã aþi avut posibilitatea sã dispuneþi de aºa o sumã. eu în vecii vecilor, nu aº reuºi sã adun atâþia bani.

Dar, spune-mi, te rog, pe la Popas la ce preþuri erau casele?
AnaM
10 Mar 2008, 14:24
De la 120.000 euro pana la 220-240.000, ce am vazut eu. Astea mai scumpe sunt, n genere, destul de mari, desfasurate pe 3 nivele sau sunt mobilate. Bine, probabil sunt si mai scumpe de atat, dar mai toate se invart in intervalul de mai sus la pret.
finica
10 Mar 2008, 14:31
Mulþumesc mult!

PS. Gata, am terminat cu off-topic-ul
Joliutza
12 May 2008, 20:48
M-am gandit la topicul acesta deoarece la noi urmeaza sa vina ziua cea mare, adica aceea in care vom avea casutza noastra...si vroiam sa stiu de la voi, cele care ati cumparat de curand un apartament, ce anume trebuie facut in perioada imediat urmatoare.

Ma refer la urmatoarele:
- declarat apartamentul al fisc pe numele noilor proprietari? in cat timp? unde? ce anume trebuie dus acolo ca acte?
- mers la Electrica....impreuna cu fostul proprietar eventual? va intreb ca nu stiu; pentru schimbarea abonamentului pe numele noastre
- la intretinere - trebuie si fostul proprietar?

Orice altceva considerati necesar, va rog sa imi spuneti.

Pupici si multumesc.
DianaMaria
10 Jul 2008, 20:07
Salut!! Cum trebuie sa procedez cu contractele la electrica, distrigaz......:-s Mai am putin si termin creditul la banca. Proprietara a spus ca paraseste apartamentul si tara in 4 zile de la transferul banilor in contul ei. Ea locuieste in America si e foarte nerabdatoare sa plece acasa. Help!!! Chiar trebuie sa isi inchida ea rolul sau pot eu sa fac transferul singura??? Mi-e frica sa nu plece si apoi sa am probleme .....^:)^ ^:)^ ^:)^
ioanalivia
11 Jul 2008, 00:17
Eu cred ca puteti face schimbarea singuri daca mergeti cu copie dupa contractul de vanzare cumparare la ei asa se anuleaza contractul de la acea adresa si se incheie altul pe numele vostru.. dar afli mai exact de pe site-urile lor sau chiar de la ei daca spui exact situatia.
Eu am povestit pe pag 2 cum am facut si cred ca asa e si la voi...nici la noi nu au anulat vechii proprietari contractul...curent era in ap insa nu mai era locuit de 2-3 ani deci nu era consum. Oricum cand am facut cerere sa ne schimbe contorul s-a facut citirea si am avut o ramasita de plata dupa care s-a incheiat contractul nou.
DianaMaria
11 Jul 2008, 16:36
Multumesc mult de tot!!! >:D<
eli_cristall
27 Sep 2008, 13:17
Am semnat contractul ieri pentru achizitia unei garsoniere intr-un complex rezidential nou si nu stim ce sa facem mai departe ......
stiu ca ar trebui sa mergem la Administratia financiara sa ne inregistram cam intr-o luna ??cine a facut deja asta?ceva sfaturi ar fi binevenite...cu gazele cum ati facut? cu electrica???
alte dari? ca deja m-am obisnuit sa dau cu bani in stanga si in dreapta :(
eli_cristall
27 Sep 2008, 19:13
nimeni?????:(:(:(:(
AnaM
27 Sep 2008, 21:53
http://www.miresici.ro/showthread.php?t=8415&page=2
eli_cristall
28 Sep 2008, 10:33
http://www.miresici.ro/showthread.php?t=8415&page=2

multumesc frumos=D>=D>=D>
AnaM
28 Sep 2008, 11:30
Cu placere :)
alessiaclau
10 Nov 2008, 22:19
cand am vazut ce preturi se practica la terenuri, am ajuns la concluzia ca e mai bine sa cumperi o "casa in proiect" sau o casa fara imbunatatiri si sa ti-o faci cum vrei tu si iesi mai ieftin...
pupici!
oana_alina
21 Nov 2008, 13:08
Eu azi am fost la caseria ENEL (biroul relatii clienti) sa intreb ce acte trebuie.

- xerox contract spariu
- xerox carte identitate
- mi-a dat o cerere de racordare ce cuprinde 7 pag
- taxa 33 lei ptr contor.

luni o sa merg sa depun actele.>:D< >:D<
lauramaria5
21 Nov 2008, 14:20
Noii proprietari au urmatoarele obligatii:
-sa mearga la asociatia de propietari sa anunte cumpararea apartamentului si sa declare nr de pers ce vor locui acolo
-sa mearga la electrica,gaze,cablu TV,sa anunte deasemenea ca sunt noii proprietari(pentru utilitati se face transfer si nu este nevoie ca vechii proprietari sa va insoteasca)
-foarte important !!! nu uitati de intabularea apartamentul pe numele vostru (asta e motivul pt care apar 2 proprietari pe apartament),la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara.Este obligatia notarului unde ati facut actele,dar voi trebuie sa intrebati cand va intoarceti sa il luati (la mine a durat cam 2 luni.....pana mi-am adus aminte:-" ) si apoi sa va duceti sa va declarati la Administratia financiara-impozite si taxe-.
Peste tot trebuie sa aveti la voi copie a actului de vanzare-cumparare,si copie C.I.
Cam atat imi amintesc eu ....sper sa va fie de folos informatiile .
Sa va bucurati de casutele voastre!!!!!
nicoleta_oana
26 Jan 2009, 14:12
nu sa mai scris cam de mult la acest subiect!am si eu niste intrebari!doresc sa cumpar un teren si mi a aratat proprietarul planul intregului puz cu parcela care vreau sa o cumpar dar intrebarea mea este pe langa acest plan de zona nu ar trebui sa aibe proprietarul si un certificat de urbanism?si studiul geo nu ar trebui sa il aibe deja facut?intreb toate astea pentru ca sunt foarte derutata!zona e ok,pare ok,sunt cladiri aproape,se construieste de zor,pretul e bun (adica la pretul acelei zone)...nu stiu oricum as vrea sa nu fiu dezamagita....o sa sun maine si la primarie sa intreb.
baby_tweety
26 Jan 2009, 15:02
urbanismul se scoate in general cand vrei sa construiesti...nici un proprietar de teren care vrea sa vanda terenul mai departe nu scoate CU.Il vei scoate tu.Si stud geo la fel.
Daca vrei sa cump terenul si sa fii sigura de o treaba...spune-ica vrei sa scoti urbanismul mai intai si apoi il cumperi.Prop ar trebui sa fie de acord.Faceti un precontract pe un avans-1000E.
Ideal ar fi ca fiecare prop sa aiba urbanismul scos, dar nu renteaza(poate gradul de ocupare e mic, este limitat la etaje, etc...asa mai bine fraiereste pe unul care nu cunoaste)
nicoleta_oana
26 Jan 2009, 15:19
pai tocmai de asta vreau C.U. sa vad acolo cat e gradul de ocupare ca eu vreau duplex:-s sa fie ok si terenul sa nu fie cu probleme,am inteles ca e aprobat doar p+m ceea ce e ok ca atat vreau dar sa vad pe ce suprafata imi da voie sa construiesc...offff cate sunt#-o
nicoleta_oana
4 Feb 2009, 14:58
multumesc fetelor pentru ajutor!deci avem urmatoarele rezultate!studiul geo facut e ok,POT ul e de 30 % (e perfect pentru noi<:-P ),am fost la primaria localitatii si la arhitect si totul e ok!e un puz unde sunt aprobari pentru demisol+parter+mansarda!(exact ceea ce vrem noi!)<:-P
acum mai trebuie doar la banca sa se rezolve cu dosarul:-< sper sa mearga repede[-o<
va multumesc de ajutor!^:)^ ^:)^
Anaa
28 Jul 2009, 17:08
Am si eu o problema:
Vreau sa cumpar un teren care este la 2 case de ai mei, are 1760 mp. Aici intervine faptul ca deschiderea este doar de 9mp, apoi se ajunge la 12mp. Am inteles ca nu s-ar putea construi din aceasta cauza.
Ma gandeam sa vorbesc totusi cu un arhitect. Ce ma sfatuiti?
Va multumesc
anca1230_pop
28 Jul 2009, 17:43
Degeaba vorbesti cu arhitectul!
Frontul la strada trebuie sa fie OBLIGATORIU, minim 12 m, altfel nu primiti autorizatie de constructie nici intr-o 100 de ani!
Reorientati-va spre alt teren!
anca1230_pop
28 Jul 2009, 17:47
Cautati neaparat un geotehnician pt studiul geo!
NU va lasati fara pt ca s-ar putea sa aveti surprize mai tarziu. Cu exact aceeasi situatie ne-am intalnit si noi, si ne-am trezit cand am facut studiul geo, ca are o structura fffff proasta, si lucrul asta ne-a costat foarte mult la fundatie!
Am iesit cu fundatia ca si costuri la suma de 12000 euro, pt o amprenta la casa de 80mp. Deci foarte mult zic eu!
Asta fara alte cheltuieli care le-am facut pentru consolidarea intregului teren, fiind foarte apos.............drenuri, umpluturi, etc, etc!
Deci mare atentie la achizitionarea unui teren ca nu este suficient sa iti placa zona, si amplasamentul terenului, si totul e ok!
Anaa
28 Jul 2009, 17:49
Da, ma gandeam eu. Mai avem si in alta parte, dar asta ne convenea f mult, e f aproape de Bucuresti...:(
Mersi frumos
ionut_tuo
31 Aug 2009, 12:23
am deschis acest subiect in speranta ca vom ajunge sa fim deosebit de informate cu privire la acest subiect.
Urmeaza sa cumparam un apartament,si nu stim ce documente tb sa avem,sa solicitam,cat costa contractul facut la notar
cat costa intabularea...etc
daca aveti aceste informatii,impartasiti-le cu noi!
Butterfly87
31 Aug 2009, 14:00
noi acum facem un credit pt cumpararea unui apartament.din cate stiam eu intabularea e platita de vanzator si nu de cumparator......in Iasi ajunge cam 500 ron intabulare si schita cadastrala..... iar actele la notar cam 2800 ron..cand mai am informatii vi le impartasesc si voua
ionut_tuo
31 Aug 2009, 18:26
merci pt raspuns
pe langa act de dobandire a prorpietatii
act de apartamentare
autorizatie de constructie
cf


ce alte doc mai tb?
ionut_tuo
21 Sep 2009, 16:13
noi de ex am achizitionat un apartament intr-un bloc-constructie noua
pe langa actul de vanzare cumparare nu mai avem nimic
am platit ctr de intabulare si tb sa il scoatem in curand de la notarul,unde s-a semnat ctr de vanzare cumparare
stii cumva cat costa daca se fac ctr de deschidere apa gaz curent?
Butterfly87
21 Sep 2009, 21:47
la noi dak iese creditul parintii mei vor fi proprietarii apart..nu pot merge eu ka fiica cu copiile dupa buletinele lor sa rezolv la notar,renel,gaz si ce mai este??trebuie sa mearga personal ei???
ionut_tuo
22 Sep 2009, 11:56
nu cred ca tb sa mearga ei personal
tb sa ai o procura ,o imputernicire,si atunci poti sa ii scutesti pe ei de atatea drumuri
Butterfly87
22 Sep 2009, 20:28
aha,...mersi frumos>:D< >:D<
andrada21
26 Sep 2009, 23:54
vreau sa va intreb si eu ceva.noi am achizitionat un apartament (constructie noua).eu nu am decat contractul de vc.nimeni nu mia spus ca ar trb sa mai vin la notar pt altceva.am citit aici ca ar trb sa am si intabularea pe numele meu.
help!ma lamuriti si pe mine?
ionut_tuo
27 Sep 2009, 18:54
nu iti tb neaparat si intabularea stai relax
sunt si eu in aceasi situatie
am ctr de v-c si am si intabularea
dar nu mi-a cerut-o nimeni,nicaieri pana acum!
poti sa intabulezi si peste 5 ani...nu e nimic urgent
#-o
Butterfly87
8 Oct 2009, 07:50
stie cineva cat costa la lumina si gaz incheierea unui nou contract,pe numele cumparatorului..si dak se plateste ceva inchiderea si apoi deschiderea??
kraluca
27 Nov 2009, 13:11
m-am hotarat eu sa schimb contractele pe numele nostru (noii proprietari) si.... surpriza: la e-on mi-au dat vreo 4 hartii de completat, cu numarul de kw consumati, cu aparatura monofazica, etc. le-am luat acasa sa le completeze sotul... la gaz nu aveam indexul la mine... asa ca, fetelor, mai trebuie sa fac un drum!
vicky
28 Nov 2009, 18:10
la "prima casa" trebuie scoasa intabularea pe numele cumparatorului cu ipoteca in favoarea statului si dusa la banca (bcr), conditie obligatorie pentru ca banca sa vireze banii apartamentului in contul vanzatoului
Mihaela2007
5 Dec 2009, 01:39
Te contrazic, vechii proprietari nu trebuie sa inchida nici un contract, se face doar contarct nou care automat il anuleaza pe cel al vechilor proprietari.
persimoga
22 Apr 2010, 12:23
Buna fetelor! Imi puteti recomanda un notar bun in cluj napoca? mersi mult
bejange
3 May 2010, 21:22
Am o intrebare pentru fetele care au fost la circa financiara pentru trecerea rolului pe numele noilor proprietari: a-ti platit ceva, daca da cat?
miki_cochi
3 May 2010, 21:28
Daca nu ma insel trebuie platit contractul,dar nu imi amintesc cat:-\.Poate te ajuta cineva care a fost mai recent:*
finica
4 May 2010, 11:23
Nu mai reþin exact, dar anul trecut când ne-am mutat la casã ºi am fost sã-mi deschid ROL la circa financiarã nu am plãtit altceva decât impozitul pentru anul în curs .... alte taxe parcã nu am mai achitat.:-?
bejange
4 May 2010, 17:20
Impozitul a fost platit de vechiul proprietar inainte sa facem actele de donatie. Nu mai trebuie platit iar de noii proprietari, nu?
finica
6 May 2010, 15:17
Mã tem cã va trebui plãtit ... aºa bãnuiesc ... eu þin minte cã am plãtit doar din iulie (când am fãcut contractul de vânzare cumpãrare) ºi pânã la sfârºitul anului ºi nu reþin sã fi verificat dacã vechiul proprietar ºi-a achitat sau nu impozitul pânã atunci. Cred cã din momentul în care îþi deschizi ROL la circa financiarã, tot de atunci plãteºti ºi impozit. :-?
irinatb
30 Jun 2010, 23:15
Se plateste o chitanta de 2lei.
mikyduta
1 Aug 2010, 15:15
Buna, nu stiu daca te mai ajuta raspunsul dar acum am citit, noi am fost acum 2 sapt si am platit 40 de lei impozitul la un apartament cu doua camere si am intrebat daca mai trebui sa achitam ceva pana la sf anului si a spus ca nu.
bejange
2 Aug 2010, 12:21
Buna, am rezolvat de mult. Nu am platit nimic. Impozitul a fost platit integral pe anul asta de vechii proprietari si noi nu am mai platit nimic.
irinatb
10 Sep 2010, 16:26
Eu mi-am luat apartamentul prin programul prima casa inainte de nunta,pe numele meu. Are cineva idee dc tb sa schimb actele de v-c pe noul nume sau tb sa fac vreun act aditional ??
finica
19 Sep 2010, 19:53
Din câte ºtiu, nu este cazul ... se rezolvã totul dacã prezinþi copia dupã certificatul de cãsãtorie ... deci, nu e necesar sã schimbi pe numele nou toate actele anterioare cãsãtoriei;;)
Reni0921
18 Mar 2011, 16:19
fetelor, pe acest subiect ma ajutati si cu acele acte pe care vanzatorul trebuie sa le pregateasca??? asa in mare stiu ce trebuie, in schimb nu prea stiu ce de unde se "aduna", cat timp dureaza etc etc.
Daca este un subiect pentru acte ce trebuie sa le pregateasca vanzatorul, si mai ales cum de unde, sa ma anuntati ca eu nu am gasit :D
andrea85
18 Mar 2011, 16:26
La notariat faceti un contract de vanzare-cumparare, aveti nevoie de buletin si proprietarul de extras de Carte Funciara (CF)...in mare cam atat.
Reni0921
18 Mar 2011, 16:45
Multumesc Andrea, insa eu alta intrebare am :D

In schimb, pe mine altceva ma intereseaza :)

Eu ca proprietar daca vand un apartament ce acte trebuie sa pregatesc.
Ex. este cartea funciara, asta stiu de unde o iau
Mai este un certificat fiscal care de la finante trebuie luat??? bine stiu?

pe urma, sunt documentele cadastrale care habar nu am ce includ, ce presupun ec etc etc............

si asa mai departe :D
andrea85
18 Mar 2011, 16:54
Ahh, acum inteleg ;-)...ca proprietar nu stiu ce documente trebuie sa ai. :-? Dar daca cumparati voi un apartament, o sa stie el sau puteti intreba la un notar.
Reni0921
18 Mar 2011, 17:31
noi si vindem... e mai complicat. te poti pune la curent pe topicul cu prima casa.

deci, ma ajuta cineva :) ?
Reni0921
28 Apr 2011, 20:17
Cat este de riscant sa cumperi o locuinta care inca nu este intabulat? Dar au fost deja date actele pentru intabulare, constructorul poate sa dea si nr de inregistrare de la cadastru. Bineinteles, gaz, lumina apa etc toate sunt facute, se poate locui apartamentul, dar fiind bloc nou acesta inca nu e finalizat.......
M-am gandit sa intreb la un notar, dar intre timp poate stiti si voi mai multe detalii.

ps. stiu ce este si pentru ce trebuie intabularea, nu vreau sa-mi explicati asta, doar cum pot fi sigura ca asta se va intampla la un moment dat:D
Sper ca intelegeti nelammurirea mea :)
andrea85
28 Apr 2011, 21:52
Daca apartamentul nu este intabulat, s-ar putea sa nu se transcrie pe numele vostru. :-s
Oanaflo
29 Apr 2011, 08:54
Eu stiu ca fara a fi intabulat nu poti cumpara. Nu accepta notarul, banca (bun la voi nu se mai pune problema de banca). Pana nu sunt toate actele apartamentului iesite nu se poate face obiectul tarnzactiei. Oricum si la gaz, apa, lumina va trebui sa treceti apoi pe numele vostru, sa vezi ce distractie e si aia :)
Pana nu se dovedeste cu acte (CF) ca apartamentul apartine cuiva (constructor) si ca este liber de orice sarcini, nu poate fi vandut. Nu cred ca e notar care sa faca asa ceva, pt ca CF-ul e act obligatoriu in momentul vanzarii.
red4maria
29 Apr 2011, 16:36
Fãrã intabulare nu se poate face contract de vânzare-cumpãrare ºi nici banca nu a trimis actele la Fond pânã când nu am dus intabularea.

Eu am fost în situaþia ta, adicã am fãcut antecontract când încã nu erau finalizate actele ºi nu exista intabulare (exista una singurã pentru tot blocul, ulterior s-a împãrþit în apartamente). Am specificat în antecontract cã actele nu sunt gata încã ºi s-a specificat data pânã la care proprietarul trebuia sã ne dea intabularea, iar dacã întârzia, antecontractul se prelungea cu numãrul de zile intaziate.
Reni0921
1 May 2011, 20:08
se poate face antecontract la notar.
iar lumina gaz electrica etc, astea oricum trebuie transcris pe numele noului proprietar.la noi nu mai intra in ecuatie banca, plata ar fi cu numerar.

nu stiti cumva, intabularea unui bloc nou cam cat ureaza? terenul este deja intabulat
Oanaflo
2 May 2011, 10:36
se poate face antecontract la notar .
iar lumina gaz electrica etc, astea oricum trebuie transcris pe numele noului proprietar.la noi nu mai intra in ecuatie banca, plata ar fi cu numerar.

nu stiti cumva, intabularea unui bloc nou cam cat ureaza? terenul este deja intabulat

Unul e antecontractul si altul e contractul final de v-c. Mare grija si la antecontract la un bloc/apartament neintabulat.
Reni0921
2 May 2011, 12:03
stiu

intrebarea e, stiti cumva cat dureaza intabularea?
red4maria
2 May 2011, 15:54
La noi avea intabulat blocul în momentul semnãrii antecontractului. A durat cam o lunã pânã ne-a dat intabularea pe apartament.
Reni0921
2 May 2011, 16:19
aha, multumesc foarte frumos.

Dar intre timp la electrica, eon si ce mai era, toate s-au trecut pe numele vostru, asa-i?

mie mi se pare foarte riscant sa cumparam asa un apartament, insa acesta ar fi perfect din toate punctele de vedere si sincer mi se rupe inima sa renunt...
deci am sa te rog pe tine sa ma sfatuiesti cum sa facem antecontractul sa fim si noi cat de cat asigurati, ce clauze sa trecem, sau orice care consideri tu ca ar fi bine sa stim. maine ne pregatim sa mergem la o intalnire cu vanzatorul, sa intrebam mai multe amanunte si sa-i dam un raspuns final. in fuctie de asta poate sa si stabilim o zi cand sa mergem la semnat antecontractul.
red4maria
2 May 2011, 16:42
Nu am trecut nimic pe numele nostru pânã nu am semnat contractul de vânzare-cumpãrare, pe care nu l-am putut semna fãrã intabulare ºi care este necesar la toate trecerile pe nume.

În antecontract am specificat cã nu sunt gata toate actele ºi data pana la care vor fi gata.
Am avut 2 clauze:
1. cu câte zile vor întârzia actele faþã de data specificatã, cu atâtea zile se va prelungi antecontractul (nouã ne era necesar pentru cã aºteptam rãspunsul bãncii)
2. dacã vânzãtorul nu ne poate furniza toate actele pânã la o datã specificatã(noi am pus vreo 2 luni de la data semnãrii antecontractului), se va rezilia antecontractul ºi ne va returna avansul.
Reni0921
2 May 2011, 16:44
Nu am trecut nimic pe numele nostru pânã nu am semnat contractul de vânzare-cumpãrare, pe care nu l-am putut semna fãrã intabulare ºi care este necesar la toate trecerile pe nume.

În antecontract am specificat cã nu sunt gata toate actele ºi data pana la care vor fi gata.
Am avut 2 clauze:
1. cu câte zile vor întârzia actele faþã de data specificatã, cu atâtea zile se va prelungi antecontractul (nouã ne era necesar pentru cã aºteptam rãspunsul bãncii)
2. dacã vânzãtorul nu ne poate furniza toate actele pânã la o datã specificatã(noi am pus vreo 2 luni de la data semnãrii antecontractului), se va rezilia antecontractul ºi ne va returna avansul.

si atunci presupun ca si cheile de la apartament le-ati primit in momentul in care s-a facut contractul de vanzare cumparare?
red4maria
2 May 2011, 17:05
Da, tot atunci am primit cheile. Pânã atunci, dacã vroiam sã vedem cum merg lucrãrile, ne descuia paznicul.
Reni0921
2 May 2011, 17:11
lucrarile incepute de voi, sau lucrari ce mai avea de facut vanzatorul?

la noi a zis vanzatorul ca ne da cheile din moment ce ssemnam antecontractul ca sa putem incepe renovarea. apartamentul fiind semifinisat.

dar ma gandesc, daca nu termina intabularea, noi ce facem dupa ce am facut si lucrarile....
iar ca sa asteptam o luna - doua pana sa ne apucam...... parca nu as vrea. avem si banii deja. ratele din mai le platim, deci as vrea sa vad deja ceva frumos daca tot platesc acea suma colosala lunar :)
Oanaflo
3 May 2011, 11:06
Intabularea poate dura cateva saptamani, in functie de cum se misca si cei de la Primarie. La noi a durat maxim o luna parca, dar nu stiu exact pt ca nu ne grabeam atunci si eu vroiam sa iasa cat mai tarziu, ca sa incepem ratele cat mai tarziu.
Referitor la contractul la utilitati, nu ai cum sa-l faci pe numele tau pana nu esti proprietar. Oricum te va presa si contructorul sa faci cat mai repede trecerea pt ca pana in acel moment el achita facturile, si normal ca dupa vanzare nu mai vrea sa plateasca el :)
red4maria
3 May 2011, 17:21
Mai avea vânzãtorul de fãcut niºte lucrãri, dupã care trebuia sã ducem noi parchetul, uºile interioare ºi obiectele sanitare (care nu erau incluse, dar ni le-a montat gratis). Iniþial am vrut sã le duc înainte de a semna contractul final, dar pânã la urmã le-am dus dupã ce am semnat, iar în 3 zile au fost gata montate :).
Reni0921
16 May 2011, 18:28
Am o intrebare pentru cei care au cumparat un apartament nou construit si nu au fost puse contoarele electrica.

Apartamentul nostru bineinteles este racordat la electrica, dar separat pe apartamente nu s-a pus contor. azi cand am fost la electrica mi s-a zis ca dureaza 30 de zile pana vin sa monteze contoarele. Sincer cand am auzit era sa lesin deoarece fara curent prea multe lucrari nu putem face.......... Mi-e cam teama ca acest 30 de zile ar putea fi chiar mai mult........
Vreau sa intreb daca si la voi asa a fost sau nu am inteles eu ceva.... In plus, mi s-a zis ca NU EXISTA TAXA DE URGENTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :((:((
andrea85
16 May 2011, 21:32
Am o intrebare pentru cei care au cumparat un apartament nou construit si nu au fost puse contoarele electrica.

Apartamentul nostru bineinteles este racordat la electrica, dar separat pe apartamente nu s-a pus contor. azi cand am fost la electrica mi s-a zis ca dureaza 30 de zile pana vin sa monteze contoarele . Sincer cand am auzit era sa lesin deoarece fara curent prea multe lucrari nu putem face.......... Mi-e cam teama ca acest 30 de zile ar putea fi chiar mai mult........
Vreau sa intreb daca si la voi asa a fost sau nu am inteles eu ceva.... In plus, mi s-a zis ca NU EXISTA TAXA DE URGENTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :((:((

La noi din pacate asa a fost, chiar a durat o luna pana am avut contor si curent in apartament...de aceea nu puteam lucra si monta in casa, decat ziua. :-"
Reni0921
16 May 2011, 21:58
cat de cat am rezolvat, putem lua curent de la vecinii de la parter care defapt e gradinita :)

macar putem lucra :)
andrea85
17 May 2011, 08:13
Asa e super bine, macar cand lucrati sa aveti lumina...poate nu o sa dureze fix 30 zile, dar in jur de 3 saptamani cred ca dureaza pana o sa aveti contor in casa. :|
Oanaflo
17 May 2011, 08:17
Bine ca ati rezolvat. La noi a durat 2-3 luni :). Si noi dupa asta am asteptat ca sa ne putem reapuca de lucru, ca deja era frig si vroiam sa dam drumul la centrala. Numa dupa institutiile astea sa nu stai :D.
Spor cu amenajarile. :)
Reni0921
17 May 2011, 09:11
doamne feri sa dureze atat :((

Acum noi putem lucra ca avem curent de la vecini, dar intr-o luna terminam lucrarile, deci nu am chef sa ma uit la apartamentul frumos finisat si amenajat si sa nu ma pot muta ca nu am curent. si sa si platesc rata pe deasupra.....
Dar de asta mi-e frica si mie..... ce se zice la noi 30 de zile, cel mai probabil este si mai mult............
andrea85
17 May 2011, 10:12
Eu cred ca o sa aveti curent cel tarziu peste o luna, noi dupa 3 saptamani ne-am dus inca odata si am insistat sa ne pune contor, pentru ca vrem sa ne mutam si dupa o luna ne-am si mutat.
Oanaflo
17 May 2011, 10:51
Din cate am inteles exista un numar maxim de contoare ce pot fi montate zilnic. La noi a durat enorm, mai ales ca trebuie aprobari din toate cele 3 sedii Electrica si se plimba dosarul de te zapaceste. Si toate astea le-a facut constructorul. Cat s-a putut am luat curent de pe scara, dar ne trebuia pt incalzire sa se usuce una alta. Noi in decembrie am sistat lucrarile si in februarie ne-am reapucat.
AlexO
5 Jun 2011, 22:57
Fetelor cat costa "notarul", adica actele si ce se mai face la notar? au preturi fixe, in functie de pretul ap, de zona? difera de la oras la oras, de la notar la notar? sau macar puteti sa-mi spuneti cat ati platit voi, cele care v-ati achizitionat o locuinta recent? va multumesc
andrea85
6 Jun 2011, 09:29
Noi am cumparat un apartament nou...s-a luat in calcul cati mp are apartametul, in ce zona e si cat a costat...in functie de lucrurile astea la notar pentru intabalarea apartamentului pe numele nostru si pentru contractul de vanzare-cumparare am mai platit in jur de 3000 ron...cam mult, dar asta e. :)>-
Rocsaine
6 Jun 2011, 10:03
e in functie de tarifele percepute de notar. noi am platit cu totul in jur de 4000 lei pt un apartament de 3 camere, aici incluzand toate taxele, deci nu numai contractatul de v-c.
AlexO
6 Jun 2011, 12:25
Va multumesc de raspunsuri. Suntem si noi pe punctul de a cumpara ap mult visat, in sfarsit, si nu aveam idee cat ar mai costa si asta...deci inca 1000 de euro aproape....asta e, mai facem un efort!!!
andreeasmiley
6 Jun 2011, 14:50
Nu neaparat! Eu am paltit 1900 pt apartament cu 85 mp. Numai bine!
ingeras2010
6 Jun 2011, 15:43
Azi am sunat la notariat si pt un apart cu 3 camere ne costa 5300 ron cu tot cu ipoteca.
andrea85
6 Jun 2011, 15:54
Asta am uitat si eu sa spun...deci am platit taxele pentru aparatemnt plus ca mai avem o parte din curte, asa s-a ajuns la suma finala. ;-)
Oanaflo
6 Jun 2011, 15:57
Depinde de oras, de zona, de mp, de tarifele notarilor si inca cateva :D.
andreeasmiley
6 Jun 2011, 16:21
Da, asa este. Si inca ceva. Noi am cumparat apartamentul de la o firma care, evident, face si vinde mai multe decat vinde o persoana fizica si ne-am dus la notarul recomandat de firma. Ma gandesc ca e posibil sa aiba reducere sau ceva de genul asta :-?.
AlexO
6 Jun 2011, 17:40
Cred ca o sa intrebam si noi in mai multe locuri sa vedem ce tarife au fiecare si evident o sa alegem unde e mai ieftin. Sper totusi sa nu fie mai mult de 1000 euro... va multumesc inca o data pt raspunsuri si o sa va anunt cat am platit pana la urma!
AlexO
10 Jun 2011, 13:35
Intradevar actele la notar se taxeaza diferit tinand cont de multe criterii...ideea e ca am platit 3200 lei si acum avem si noi coltisorul nostru mult visat...chiar daca mai e mult de munca la amenajat si acum nu prea mai avem banuti :( ne auzim pe la amenajari :)
andrea85
10 Jun 2011, 15:25
Felicitari pentru coltisorul vostru, cam aceeasi suma am platit-o si noi la notar.
Reni0921
10 Jun 2011, 18:35
felicitari :*
AlexO
10 Jun 2011, 22:31
Multumesc fetelor>:D<
madalinapol
10 Jun 2011, 22:44
si noi am inceput sa ne interesam de un apartament.....asteptam sa e luam buletinele si ne apucam sa facem dosarul....apropiatii ne-au spus k o sa avem nevoie cam de 200 mil pt notar, acte, avans si ce mai treb pe la banca:(
Butterfly87
8 Sep 2012, 17:32
NU STIU DACA AM nimerit bine topicul dar intreb aici poate e vreuna dintre voi notar sau avocat,sau a trecut printr-o situatie asemanatoare
Deci,tatal meu are un frate vitreg si mama vitrega.
ACUM vand apartamentul la care are si tata dreptul de pe urma tatalui sau drept
cat ii revine? un sfert? din suma cu care se vinde apartamentul??
sau daca din suma pe care o iau mama tatalui meu adica bunica mea si unchiul meu isi cumpara apartament si ca prorietari sunt trecuti bunica,unchiu si tata si restul banilor se inpart iar la 4?sau 3?

nu stiu daca am explicat bine
eti
8 Sep 2012, 23:27
Incearca pe forumul avocatnet.ro. Acolo iti raspunde un avocat, dar cel mai bine ar fi sa intrebi direct la un birou notarial. Ar fi mai sigur.
Butterfly87
9 Sep 2012, 07:47
oricum la un notar vom intreba
dar am zis ca poate stie si pe aici cineva
Copyright Miresici.ro © 2017
Powered by SEFArchive (Version: 0.0.2)