Buna!
Ca multe dintre voi, am migrat si eu, de la topicurile despre nunta, la cele despre copii. Si asta nu numai pentru ca imi doresc si eu copii, la un moment dat, ci pentru ca practic aceasta meserie minunta si mi se pare normal sa impartasesc din experienta mea.
Citesc de multe ori topicurile si gasesc probleme sau neintelegeri ale anumitor subiecte, asa ca m-am gandit ca ar fi bine sa pot sa va raspund mai direct la acestea.
Iata cateva exemple;
- siropul de tuse este absolut CONTRAINDICAT copiilor sub 2 ani. Sub absolut nici o forma. Pentru copii intre 2-5 ani - este indicat cu precautie, adica studiile care arata siguranta lor la aceasta grupa de varsta inca nu s-au finalizat. Pot oferi articole de referinta celor interesate.
- eu stiu cam care este schema de vaccinare a ministerului sanatatii (cel putin in 2005) si mai stiu ca pe piata romaneasca se gasesc toate vaccinurile din strainatate. Asa ca daca va permiteti - si bine ar fi sa o faceti - recomand o schema completa de vaccinare care sa includa vaccinul pentru Pneumococ ( la 2,4,6 luni si 15 luni), pentru Hemophilus influenzae ( la 2,4,6 si 12-15 luni), Rotarix sau Rotateq (pentru rotavirus), vaccinul pentru varicella (la 12-15 luni). Cred ca pretul pentru toate aceste dose trece de 10 mil.
Aceste vaccinuri acopera cea mai mare parte a infectiilor copilului si sunt extrem de eficiente. Au scazut foarte mult mortalitatea si morbiditatea infantila in SUA. Astfel scade cu 60-80% nevoia de tratament cu antibiotice, pentru ca majoritatea infectiilor pe care le face un copil vaccinat sunt virale si nu necesita decat tratament suportiv. Este un efort financiar mare, dar eu cred ca merita.

astept intrebari sau sugestii
Diana